Vegansk lasagne

Ingredienser

2 auberginer (eller 2 squash)
2 ds hakkede tomater (800g)
1 lille dåse tomatpuré (70g)
2 løg
3 fed hvidløg
500 gr grønsager i små stykker f.eks:
Grønne bønner
Gulerødder
Peberfrugt
Squash
Champignon
Ærter
osv…
3 tsk Oregano
1 tsk karry
1 tsk paprika
2 tsk salt
Peber

Fremgangsmåde

Hvis du bruger auberginer: Skær top og bund af, og derefter resten i skiver af 1 cm tykkelse. Træk væske ud af skiverne: Placér dem på et viskestykke og drys rigeligt med salt på den side der vender opad. Lad dem ligge der en halv time og derefter skraber du salt og væske af med en kniv. Placer alle skiverne på en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen ved 200 grader til de har fået lidt farve.
Hvis du bruger squash: Skær top og bund af, og derefter resten i tynde skiver (3-5 mm).
Hak løg og hvidløg og steg dem på en pande i olie til løgene er klare. Tilsæt hakkede tomater, tomatpure, grønsager, oregano, karry og paprika. Lad det simre 15 minutter og smag til med salt, peber og evt ekstra af de andre krydderier.
Smør et ovnfast fad (ca 20×30 cm) og læge et tyndt lag sovs i bunden. Derefter skiftevis skiver af squash eller auberginer skiftevis med sovsen. Slut af med et lag sovs og fordel bechamel på toppen. Sæt Lasagnen i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter. Giv lidt grill til sidst, hvis du mangler farve på toppen.
Lasagnen her smager himmelsk, men jeg kan godt lide når en lasagne er en smule fast i det, så man kan “skære” et stykke… denne her har en tendens til at flyde ud på tallerknen. I en traditionel lasagne bruger man pastaplader som suger en del væske. Jeg tror derfor at man i denne veganske udgave, med fordel kunne smide lidt linser i for at få en fastere konsistens.