Grov madtærtedej (virkelig nem)

Jeg fandt denne tærtedej i dk-kogebogen.dk. Den er helt ufattelig nem at arbejde med og kan uden problemer rulles ud, uden brug af mel på bordet. Lige når man begynder at ælte kan den godt virke meget våd, men lige pludselig giver det mening. Tilsæt din egen favoritsmag til dejen med urter, hakkede nødder, hvidløg etc…

Ingredienser
Der er nok dej her til i hvert fald 30 cm, dvs. en tærteform på 26 cm med 4 cm kant.

150 g hvedemel
150 g grahamsmel
0,75 dl olie
1,5 dl vand
1,5 tsk salt
2 tsk blandede krydderier (eks. timian, rosmarin, oregano)

Fremgangsmåde

Bland mel, salt og evt andre krydderier. Tilsæt olie og vand og ælt dejen godt sammen med fingrene.

Rul dejen tyndt ud og beklæd en tærteform med den. Prik bunden med en gaffel og forbag 10-15 minutter ved 200 grader.

Fyld

Pisk 3 æg sammen med 1 dl mælk og herefter er det kun fantasien der sætter grænser. Tilsæt evt. rester af kød og grønsager fra gårsdagens aftensmad. Fyldet må maks gå til en cm fra dejens kant, da æggemassen hæver lidt.
Bag i ovnen ved 200 grader i 30 minutter, eller til æggemassen er fast.

Hvis du har nogle linseforme, kan du også lave små minitærter. Bare sørg for at rulle dejen meget tyndt ud. Helst kun 2 millimeter i tykkelse. De skal så bare have 15-20 minutter i ovnen.