Luftig veganer kage

(Last Updated On: 11. juni 2018)

Mange opskriftsider mener at have fundet de vise sten og påstår at netop deres opskrift giver en let og luftig veganer kage. Jeg er i flere tilfælde blevet skuffet. Der er åbenbart flere opfattelser af hvad “luftig” betyder. Men denne her er i sandhed luftig… og der er intet i denne opskrift der kræver mavefornemmelse, intuition eller specielle evner. Bland ingredienserne, ind i ovnen og voila! 🙂

Ingredienser

Det tørre:
210 g hvedemel
2 dl sukker
2 tsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
1/2 tsk salt

Det våde:
2 dl sojamælk
1 dl smagsneutral olie
(jeg brugte smeltet kokosolie)
1 tsk. eddike
(alm eddike, æblecidereddike eller hvad du lige har. Bare det er eddike)
1 spsk. æblejuice eller citronsaft

Form: 25-26 cm springform
Bagetid: 180 grader i ca 30 minutter

Tip: Hvis du skal bruge 4 bunde, fordobler du portionen og giver kagen 50 minutter i ovnen.

Fremgangsmåde

Bland de våde ingredienser i den skål. I den anden skål blandes de tørre. Bland nu de tørre ingredienser lidt ad gangen med de våde, mens du pisker.

Dejen hældes i en smurt form (eller foret med bagepapir) og sættes i ovnen.

Denne portion i den angivne form, giver en 4 cm høj kage, eller 2 lagkagebunde, hvis den deles på midten.

Luftig veganer kage
Smid et kold opvredet viskestykke om formen i ovnen, så får du en helt vandret kage.
Sådan ser den ud, når den kommer ud af ovnen.

Kreditering:

Æren for at ligge inde med de vise sten, går til “Kærlighed og Kikærter