Sundt, luftigt allergi- og veganervenligt brød

Disse boller er både veganske, allergivenlige, “low carp” og luftige som små skyer. Der er hverken laktose, gluten, kolesterol eller gær, men til gengæld masser af fibre, E-vitamin, Kalk, Jern m.m. De er et alletiders super sundt alternativ til hvidt brød, hvis man har den slags lyster (og hvem har ikke det). Og så er de iøvrigt sindsygt nemme at lave.

Ingredienser (6 stk):

200 gr mandelmel eller majsmel mv.
4 spsk husk/loppefrøskaller
1 tsk salt
1,5 tsk natron
2 spsk citronsaft
3 – 3.5 dl vand
Evt. sesamfrø

Fremgangsmåde:

  1. Sæt ovnen på 180 grader.
  2. I en skål blandes alle de tørre ingredienser
  3. Kog vandet i en el-kedel og hæld det langsomt i, mens du rører med en håndmixer.
  4. Lad dejen hvile tildækket i 5 minutter.
  5. Form dejen til 6 boller og stil dem på en bageplade m/bagepapir.
  6. Pensl toppen med lidt vand og strø evt med sesamfrø
  7. Bag bollerne i ovnen i 50 minutter
  8. Tag dem ud og lad dem afkøle

Dejen bliver ret tyk, nærmest som småkagedej. Den er nem at samle og trille til runde kugler som ikke flyder ud.
Bemærk: De er bedst i konsistensen, hvis de får lov til at køle helt af, inden de spises.

Jeg vil tro du sagtens kan bruge andet end mandelmel. F.eks. majsmel eller kokosmel… eller en blanding.

Inspireret af: Vegan Keto Bread Rolls