Havregrød

Ingredienser (1 person)

Havregrød kan varieres uendeligt. På billedet en version med skiver af banan og rosiner. Revet æble er også en god smagsvariant.
Havregrød kan varieres uendeligt. På billedet en version med skiver af banan og rosiner. Revet æble er også en god smagsvariant.

4 dl mælk
2 dl fintvalsede havregryn
1 knsp salt
sukker
smør

Fremgangsmåde:

Mælk, salt og havregryn puttes i en gryde og varmes i 5 minutter ved middel varme indtil grøden er godt tyk i konsistensen. Ønskes en tyndere grød, kan mere mælk tilsættes.

Serveres varm overdrysset med sukker og med en smørklat i midten.

Der er mange meninger om hvordan havregrød laves og serveres. Nogen bruger vand i stedet for mælk, men det giver efter min mening en ret kedelig grød uden smag. Gryn og mælk komplementerer hinanden rigtig godt.