Øllebrød

(Last Updated On: 8. december 2016)

Jeg har ikke lavet øllebrød ret mange gange, og de få gange det er sket, har jeg fulgt en opskrift. Jeg synes bare altid der er for meget øl i de opskrifter. Min øllebrød skal ikke være en gang tynd sjask. Så jeg sjusser mig frem.

Indgredienser

Øllebrød

Rugbrød i tern
Mørk hvidtøl
Sukker
Vand
Appelsinsaft

Topping

Flødeskum eller…
Mælk eller…
Æggesnaps

Fremgangsmåde

Læg rugbrødet i en skål og hæld vand på så det kun lige dækker. Lad det stå og trække mindst 20 minutter.

Hæld det hele fra skålen over i en gryde og kog det mindst 10 minutter til du får en tyk grød.

Pres grøden gennem en si, og hæld det tilbage i gryden. Tilsæt øl til du synes grøden har den rigtige konsistens.

Smag til med sukker og saften af en appelsin.