Oksegryde med hvidkål

Dejlig efterårsgryde spækket med smag, men ikke stærk. Inspireret af: NEWYORKER by heart – Oksekødsgryde
J
eg har sat mit eget præg på retten og tilpasset ingredienserne så det hele kan købes i ethvert supermarked… det er vigtig når man bor i en lille by hvor Fakta og Kiwi er det tætteste man kommer på en specialbutik 😉

IngredienserOksegryde med hvidkål

500 g hakket oksekød
3 fed hvidløg
1 stor porre
1  rød peberfrugt
2 store gulerødder
1 lille dåse (4 spsk) tomatpure
3/4 af et lille hvidkålshoved
1 håndfuld rosiner
2 tsk paprika
2 tsk karry
½ tsk tørret chili (eller efter behag)
½ liter vand
1 oksebouillonterning
salt
peber
olie til stegning
Hakkede hasselnødder (til pynt, kan udelades)

Til servering: Ris og brød

Fremgangsmåde

Hvidløg knuses og hakkes fint. Porren skæres i ringe. Rød peber og hvidkål snittes fint. Gulerødderne rives groft.

Kog risen efter anvisningerne.

Svits kødet og tilsæt porrer og hvidløg. Når porrerne er bløde tilsættes hvidkål og der svitses fortsat til hvidkålen begynder at falde sammen. Nu krydres med salt og peber og rød peberfrugt tilsættes. Tilsæt paprika og karry. Rør godt rundt og hæld vand ved sammen med bouillonterning og chili. Skru ned, læg låg på og lad simre ca 25 min. Tilsæt gulerod og rosiner og lad simre 5 minutter mere og smag til – bare for at sikre du har salt/peber nok. Anret med et drys hakkede hasselnødder. Server med dine favorit ris og brød, f.eks. ciabatta, hvidløgsflute eller focaccia mv.