Ingredienser (3-4 personer)
1 tærtedej
2 porrer (eller et bundt forårsløg)
150-200 gr bacon i tern
50 gr revet ost
1 dl mælk
1 æg
2 spsk urter
1 tsk salt
1 knsp peber
Tænd ovnen på 200 grader (ikke varmluft) og find en tærteform på ca 22 cm. Er din tærteform større, så lav lidt mere fyld.
Skyld og skær porrerne i ringe. Steg bacontern på panden et par minutter og tilsæt derefter porre. Lad det svitse til porrerne er slappe. De må ikke få nævneværdig farve. Tilsæt krydderier, rør godt rundt og tag panden af kogepladen.
Pisk æg og mælk sammen med en gaffel. Smør dit tærtefad og læg dejen i. Fordel bacon/porre blandingen på dejen og hæld mælk/æg over. Mængden af mælk og æg syner ikke af meget, og dækker ikke fyldet, men det er ok. Drys til sidst med revet ost.
Bag i ovnen i ca 30 minutter eller til fyldet er fast.
Server med salat og brød.