Tak til Anne-Kathrine for disse bacon muffins, som jeg har modificeret en smule. Hjemme hos mig, er vi nemlig vilde med bacon 🙂
Ingredienser til 9 standard muffins
1 pakke bacontern (150-200 gr)
4 stilke forårsløg eller 1 porre
1,75 dl mælk
1 æg
2 spsk olie
200 gr hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
1 knsp peber
2 håndfulde revet cheddar ost
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 – 200 grader (ikke varmluft). Du kender selv din ovn bedst. Jeg skal som regel trække 20 grader fra, da min ovn åbenbart varmer meget.
Steg bacontern på en pande i eget fedt et par minutter. Tilsæt porre skåret i ringe. Smid lidt olie i hvis panden tørrer ud. Svits til porren er slap.
Rør de resterende ingredienser (undtagen osten) godt sammen, og tilsæt til sidst porre/bacon og revet cheddar.
Fordel dejen i muffinsforme og bag i ovnen i 20 minutter.
De kan spises på lune (f.eks. til suppe) og kolde (f.eks. i madpakken). Enjoy!