Denne banankage indeholder dobbelt så meget banan og halvt så meget fedtstof som en typisk banankageopskrift. Den bliver derfor meget saftig og smager rigtig dejligt af banan. Og så kan man virkelig få brugt alle de overmodne bananer der af og til ligger i køleskabet.
Ingredienser (10 personer):
3 æg
170 g sukker (ca. 2 dl)
2 tsk vaniljesukker
2½ dl hvedemel
2 tsk bagepulver
50 g smør/margarine
3 bananer (4 hvis de er meget små)
1 håndfuld hakkede hasselnødder eller mandler (kan udelades)
Evt. overtrækschokolade.
Fremgangsmåde:
Æg, sukker og vanilje piskes til en lys og luftig masse. Mel og bagepulver blandes og tilsættes lidt efter lidt, skiftevis med smeltet smør (eller margerine).
Bananerne – som helst skal være godt modne – blendes og vendes i dejen.
Dejen kommes i en brødform (1 liter) og bages på nederste rille i ovnen ved 175 grader i 50-60 minutter.
Afkøles og vendes ud på en rist, og køler af. Derefter kan man pynte med overtrækschokolade, glasur eller andet…
Tip: Kan også bages som muffins. Fordel dejen i 10 muffinsforme og bage ved 175 grader i 25 minutter