Her har du en lækker saftig og snasket chokoladekage som alle vil elske.
Ingredienser
6 spsk kakao
250 gr hvedemel
300 gr sukker
1 tsk natron
1 tsk bagepulver
1 knsp salt
2 æg
150 gr smør
2½ dl vand
Topping (glasur)
300 gr flormelis
100 gr smør
0,4 dl letmælk
50 gr mørk chokolade (70%)
2 tsk kanel (kan udelades)
Fremgangsmåde
Æg, smeltet smør og vand piskes sammen. De tørre dele blandes og sigtes i mens der fortsat røres med mixeren.
Dejen hældes i en bradepande ca. 20×30 cm. Bages på næst nederste rille ca. 50 minutter ved 170 grader C.
Kagen skal ikke bages for meget, den skal være en smule saftig.
Smelt chokoladen til din topping og lad den køle af til stuetemperatur. Pisk flormelis, evt. kanel og smør sammen, og tilsæt mælken.
Pisk den smeltede og afkølede chokolade i. Jo længere du pisker, des lettere bliver din topping. Lad kagen køle af, inden du smører eller sprøjter din topping på.
Tip:
Hvis du laver en hel bradepande, skal du lave dobbelt portion. Kagen kan fryses uden topping.