Lækker, lækker lagkage til en solskinsdag. Og du kan rigtig være kreativ med frugt i forskellige farver… og sikkert meget mere kreativ end jeg har været denne gang, hvor det gik lidt stærkt. Kagen er inspireret af denne opskrift: “Sommerkage med frisk frugt“. Forskellen er blot, at jeg har halveret opskriften så den passer til en springform, og lavet lidt om på cremen, så konsistensen bliver tykkere, og den dermed ikke flyder ud over kanten på kagen.
Ingredienser:
Bund
125 g smør
100 g sukker
2 æggeblommer
1 dk mælk
75 g mel
1½ tsk bagepulver
Marengs
2 æggehvider
150 g sukker
1 tsk vaniliesukker
50 g nødder efter eget valg
Creme
1 dl piskefløde
1 dl creme fraiche (mindst 18%)
2 æggehvider
50 g flormelis
2 tsk vanilie sukker
Frugt
F.eks. vandmelon, kiwi, jordbær, vindruer, ananas m.m.
Fremgangsmåde:
Bund: Pisk sukker og blødt smør hvidt og luftigt. Rør æggeblommerne i. Bland de tørre ingredienser og pisk dem i dejen 1/3 ad gangen skiftevis med mælken. Smør en springform (ca 24-26 cm) og fordel dejen heri.
Marengs: Pisk hviderne stive og pisk derefter sukker i lidt efter lidt. Tilsæt vaniliesukker og pisk igen. Vend finthakkede nødder i blandingen, og fordel den udover dejen i springformen.
Sæt kagen i ovnen på nederste rille ved 200 grader (IKKE varmluft) i 30 minutter.
Creme: Pisk fløden til flødeskum. Den må gerne være god stiv. Pisk hviderne stive og pisk flormelis deri sammen med vanilie. Vend flødeskum og creme fraiche i hviderne. Den færdige creme skal være god tyk, så den bliver liggende på kagen og ikke flyder ud over. Så hold evt. lidt igen med creme fraiche.
Når kagen er færdigbagt, skal den køle af i formen. Derefter tages den ud af formen og lægges på et serveringsfad. Smør cremen på toppen af kagen og pynt med frugt. Sprøjt evt. flødeskum i en kant rundt om kagen, som på billedet.
Tip: Servér evt. med is til, det vil helt sikkert klæde denne kage 🙂