Denne koldskål smager vidunderligt og har en dejlig cremet konsistens. Det er meget vigtigt at en koldskål ikke er sjappet, men er en smule tyk og luftig – det har især indvirkning på hvor længe kammerjunkere holder sig sprøde i koldskålen. I en tynd koldskål bliver kammerjunkerne næsten øjeblikkeligt bløde, hvorimod de holder sig sprøde gennem hele måltidet i en luftig koldskål med lidt konsistens.
Ingredienser:
6 æggeblommer
1,5 dl sukker
1 liter ymer eller tykmælk
½ liter kærnemælk
1½ tsk vanillesukker
citronsaft
Fremgangsmåde:
Da vi arbejder med rå æg, er det vigtigt at de er garanteret salmonellafri. Køb pasteuriserede æggeblommer eller dyp æggene i kogende vand et par sekunder inden de slås ud.
Æggeblommer, sukker og vanille piskes til en lys og luftig masse.
Ymer/tykmælk og kærnemælk tilsættes og der smages til med citronsaft.
Tip: Man kan også lave appelsinkoldskål eller jordbærkoldskål ganske enkelt ved at udskifte citronsaften med appelsinsaft eller blendede bær. Kun fantasien sætter grænser. Vær dog altid opmærksom på konsistensen. Hvis du f.eks. bruger ½ dl appelsinsaft, bør du trække ½ dl kærnemælk fra opskriften.