Chokoladelasagne

Denne chokoladelasagne er sindssyg enkelt at lave og sender dine gæster i dessert-himlen. Den kan med fordel laves i et glasfad, så man kan se de enkelte lag. Den skal ikke bages, men blot i køleskabet hvor den helst skal stå 3-4 timer inden servering. En oplagt dessert at lave sammen med ungerne.

Ingredienser til 8-10 personer

36 oreo-kiks.
75 gram smeltet smør.
300 gr Philadelphia Original (naturel)
4 spsk flormelis
5-7 dl kold mælk
2,5 dl fløde.
*) 2 pakker koldrørt chokolademoussepulver
Evt 1 kop knuste chokoladekiks til pynt.

*) Tjek på pakken hvor meget mælk moussen skal røres op med. Det skal svare til mængden af mælk i opskriften. Hvis der skal 2 dl mælk i, køber du 3 pakker. Skal der 3 dl i, køber du 2 pakker osv.. og det er vigtigt at den pulver du køber til mousse er koldrørt. Dvs. ikke skal varmes op for at stivne. Moussen skal nemlig hældes over laget med Philadelpia, og den må derfor ikke være varm.

Du skal bruge et fad på ca 600cm2, f.eks: 20×30 cm eller et rundt fad på ca 28cm i diameter
Lasagnen bliver da ca 6 cm høj.

Til en halv portion skal fadet således være f.eks. 15x20cm eller have en diameter på ca 20cm

Fremgangsmåde

  1. Læg oreo-kiksene i en pose og knus dem med en kagerulle.
  2. Bland smeltet smør og kiks, og fordel det bunden af bradepanden og pres det godt sammen. Stil fadet i køleskabet i 10 minutter.
  3. Pisk fløden til flødeskum.
  4. Bland friskosten med to spiseskeer mælk og sukker i en skål. Afmål 2,25 dl flødeskum, vend det i osten og hæld det over kiksebunden. Sæt på køl igen.
  5. I en ny skål laver du chokolademoussen iht. vejledningen på pakkerne med pulver. Hæld mousen over laget med friskost, og stil på køl igen.
  6. Når buddingen har sat sig, lægges resten af flødeskummen på toppen.
  7. Drys de knuste chokoladekiks ud over toppen og lad lasagnen stå på køl i 3 – 4 timer.
  8. Servér lasagnen.

Kilde: Smid alt, hvad du har i hænderne: Denne chokoladelasagne er himmelsk