Jordbærmousse

(Last Updated On: 23. oktober 2021)

Ingredienser:

250 g jordbær (frosne eller friske)
2 spsk. sukker
2 tsk vaniljesukker
2 dl yoghurt naturel
5 dl piskefløde
6 blade husblas

Fremgangsmåde:

  1. Pisk fløden til flødeskum (pisk let og stil derefter i køleskab)
  2. Kog jordbærrene i 5 minutter med sukker og vanillesukker og lad dem køle af.
  3. (Valgfrit) Skil kernerne fra saften i en tætmasket si.
  4. Sæt husblassen i blød i 10 minutter. Kram den derefter fri for vand og smelt den i en kasserolle med et par skefulde af de kogte bær. Omrøres til det smelter (det går stærkt).
  5. Hæld husblassen i resten af bærblandingen.
  6. Vend yoghurten ned i blandingen.
  7. Vend flødeskummen i blandingen
  8. Stil skålen med mouse i køleskabet i nogle timer inden du fordeler den på kagebunde (gerne 6-8 timer)