Jeg har ikke lavet øllebrød ret mange gange, og de få gange det er sket, har jeg fulgt en opskrift. Jeg synes bare altid der er for meget øl i de opskrifter. Min øllebrød skal ikke være en gang tynd sjask. Så jeg sjusser mig frem.
Indholdsfortegnelse
Indgredienser
Øllebrød
Rugbrød i tern
Mørk hvidtøl
Sukker
Vand
Appelsinsaft
Topping
Flødeskum eller…
Mælk eller…
Æggesnaps
Fremgangsmåde
Læg rugbrødet i en skål og hæld vand på så det kun lige dækker. Lad det stå og trække mindst 20 minutter.
Hæld det hele fra skålen over i en gryde og kog det mindst 10 minutter til du får en tyk grød.
Pres grøden gennem en si, og hæld det tilbage i gryden. Tilsæt øl til du synes grøden har den rigtige konsistens.
Smag til med sukker og saften af en appelsin.