Vandbakkelser

(Last Updated On: 20. december 2016)

Vandbakkelser:

3 dl vand
100 smør/margerine
2 dl mel
3 æg

Fyld:

1 pose Maizena kagecreme
2,5 dl piskefløde
Jordbærmarmelade

Pynt:

Smeltet chokolade
eller…
Glasur
eller…
??

Fremgangsmåde:

Vand og fedtstof koges sammen i en gryde. Tilsæt 2 dl mel og rør kraftigt til du har en tyk glat masse. Brug din elpisker.

Lad det køle af til det er lunkent og rør så æggene i, også gerne med elpisker.

Saml dejen med en grydeske og put den i en sprøjtepose og sæt toppe på en plade beklædt med bagepapir. En god tyk dej, og god højde på dine toppe, giver også god højde på det færdige resultat. Bag vandbakkelserne ved 200 grader i 20-30 minutter. Når de ikke vokser længere og har fået den ønskede farve, kan du med fordel skrue ned på 150 grader og lade dem bage 15-20 minutter længere. Så får du et minimum af ubagt dej i dine vandbakkelser.

Vigtigt: Du må under ingen omstændigheder åbne ovnen før til allersidst, da vandbakkelserne vil falde sammen.

Gør kagecremen klar og pisk fløden til skum.

Tag vandbakkelserne ud af ovnen og lad dem køle helt af. Nu kan du dele dem i to.

Fyld vandbakkelserne med creme i bunden og derefter et lag flødeskum og en klat marmelade. Sæt derefter den anden halvdel af vandbakkelsen på som “låg”.

Pynt med smeltet chokolade, glasur eller andet….