Bøger om hjernen og mentalt helbred

(Last Updated On: 25. januar 2020)
Dette er min absolutte favorit blandt alle de bøger jeg har læst om sindet. Mark Manson skriver bramfrit med attitude og uden omsvøb. Han stryger ikke læseren med hårene og pakker ikke noget ind. Det er IKKE en selvhjælpsbog for sarte godhedsapostle der hylder det politisk korrekte… selvom det faktisk nok er dem der har mest brug for bøger som denne 😉

Bogen er fyldt med den ene aha-oplevelse efter den anden. Du efterlades med nyt mod og en lyst til at være mere rebelsk. Har du svært ved at sige “nej, det vil jeg ikke”, eller påvirkes du let følelsesmæssigt af andres ord og handlinger, kan jeg garantere dig for, at denne bog vil forandre dit sociale live for altid… og du bliver et langt mere bekymringsfrit og gladere menneske.

Saxo.com: Kunsten at være f@*cking ligeglad

 

 

Når man er færdig med “Kunsten at være fucking ligeglad” er den første tanke: Har Mark Manson mon begået andre bøger. Og når denne blå sag så dukker op, jubler dit hjerte.

Læs den nu bare!

Saxo.com: Alt er f@*cked

 

 

Lars Møllers vej til mental robusthed er krydret med eksempler fra et spændende liv i Jægerkorpset. Der var mange vise ord i denne bog, som jeg havde lyst til nedfælde og aldrig glemme. Hvis du vil inspireres til at være mindre følelsesladet og mere ukuelig, kan jeg klart anbefale denne bog, som også en en af mine favoritter.
Saxo.com: Tænk som en kriger

 

 

Denne bog indfører dig i kunsten at forstå de forskellige personlighedstyper ved hjælp af relevante og interessante eksempler fra det virkelige liv. Du får en helt ny forståelse for de mennesker du omgiver dig med, uanset om det er professionelt eller privat. Meget velskrevet og du keder dig ikke et eneste øjeblik.

Saxo.com: Omgivet af idioter

 

 

Ligesom med Mark Manson, måtte jeg simpelthen søge flere bøger af Thomas Erikson da jeg var færdig med “Omgivet af idioter”. Omgivet af psykopater er en sand perle… Endnu mere fængslende, fordi du her  får historier fra det virkelige liv om hvad psykopater kan få andre mennesker til. De er sande mestre i manipulation og har 0% empati. En ekstremt spændende bog, der altså ikke handler om kolde mordere, men om hverdagspsykopaten der opnår rigtig meget med en lille indsats.

Saxo.com: Omgivet af psykopater

 

 

Du er ikke dømt til at være som du er resten af livet. Du kan ændre din måde at føle og tænke på, endda radikalt. Hvor meget, er op til dig. Richard J. Davidson er hjerneforsker, og har hele sit arbejdsliv forsket i den fysiske manifestation af følelser i hjernen. Han var allerede som studerende forud for sin tid og er virkelig interessant at høre på, ikke mindst fordi passionen for emnet stråler ud af hver eneste side.

Emnet kan lyde tørt, men det er det bestemt ikke i hænderne på denne forfatter.

Saxo.com: Din hjernes følelsesmæssige liv

 

 

Dan Harris fortæller primært om sit hæsblæsende professionelle liv som kendt studievært på TV stationen ABC, mens han tager læseren med på sin vej fra stoffer og angstanfald til indre ro ved hjælp af meditation. Bogen er krydret med sarkastisk humor og lydbogen udmærker sig ved at være indtalt af forfatteren selv. Dan har i sin søgen efter svar, talt med mange interessante mennesker hvorfra vi får samtaler refereret.

En bog med glimt i øjet skrevet af en mand der virkelig har fart på livet.

P.S.: Både bog og lydbog er på engelsk og er såvidt vides ikke oversat til dansk.

Saxo.com: 10% Happier

 

 

Denne bog indfører dig i vigtigheden af søvn og hvad der påvirker din søvnkvalitet. Den er derudover krydret med beretninger fra 26 kendte danskere, der hver især fortæller hvordan de håndterer deres søvn, især i de tilfælde hvor det ikke fungerer.

Da søvn og mental sundhed i den grad hører sammen, får du også en masse interessant viden om hvordan du finder ro i dine tanker.

Hvis du har problemer med din søvn i et eller andet omfang og har svært ved at styre dine tanker, bør du virkelig læse denne bog, og lade dig inspirere.

Saxo.com: Det vi tænker på inden vi falder i søvn