Vegansk mousse er afsindig nemt at lave. Her er en grundopskrift:
250 gr bær
3 spsk sukker
2 tsk agar agar
2,5 dl soja piskefløde
Bærene varmes forsigtigt op i gryde eller mikroovn. Når de er helt smattet og bløde sigtes de gennem en fin si for at fjerne små sten m.m.
Hæld saften tilbage i gryden og tilsæt sukker og agar agar. Kog videre i 2-3 minutter under omrøring. Sæt derefter gryden til side.
Pisk sojafløden helt stiv. Rør derefter den lunkne bærsovs i fløden med ske eller piskeris.
Hvis du bruger en kagering, kan du nu fordele moussen på kagen. Hvis du lægger en lagkage sammen uden brug af kagering, bør du lade moussen stivne lidt i køleskab inden du putter den i kagen.
Moussen er helt stivnet når den er gennemkold.
Denne mousse er fin at bruge både i lagkage, cheesecake og amdre desserter.