Runde boller med grahamsmel og havregryn

(Last Updated On: 23. oktober 2021)

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 6 dl lunkent vand
  • 2 spsk honning eller sukker
  • 100 g havregryn
  • 100 g grahamsmel
  • 700 g hvedemel
  • 3 tsk salt
  • 2 spsk olie

Fremgangsmåde

  1. Rør gær ud i vand til det er opløst.
  2. Tilsæt salt, olie, honning, grahamsmel og havregryn og rør godt rundt
  3. Tilsæt melet lidt efter lidt og ælt det til en blød fast masse. Det må gerne klistre.
  4. Lad dejen hæve tildækket 1 time (eller til dobbelt størrelse)
  5. Form bollederne og lad dem efterhæve 20-30 minutter.
  6. Bages 15-20 minutter ved 200 grader (alm. ovn)

I den oprindelige opskrift er der tale om 2 store runde brød. Denne opskrift kan ses her: Groft Brød Med Grahamsmel

Færdibagte boller
Udover de nævnte ingredienser er der tilsat en håndfuld solsikkefrø i bollerne på billedet. Solsikkefrøene tilsættes med de andre ingredienser, inden melet. Der skal ikke tilsættes ekstra væde i den anledning.