Glaze til moussekager

(Last Updated On: 23. oktober 2021)

Ingredienser:

  • 3 blade husblas
  • 150 g sukker
  • 1,25 dl sødmælk
  • 30 g glukosesirup
  • 150 g hvid chokolade
  • Pastafarve

Fremgangsmåde:

Nedenstående forudsætter at du allerede har en moussekage i fryseren. Kagen bør være frosset ned i en silikoneform, da det giver en fuldstændig glat overflade. Dette er en forudsætning for en flot glaze.

  1. Læg husblassen i blød i 5-10 minutter.
  2. Hak chokoladen (medmindre det er chokoladeknapper) og kom det i et højt litermål.
  3. Sukker, sødmælk og glukosesirup bringes i kog i en gryde under omrøring, til sukkeret er helt opløst. Tag derefter gryden af varmen
  4. Tag husblassen op af vandet. Lad det dryppe af et sekund eller to (må ikke krammes) og put det i gryden, hvor det hurtigt smelter helt.
  5. Hæld nu grydens indhold i litermålet med chokoladen. Lad blandingen stå 1 minut, til chokoladen er smeltet.
  6. Find din stavblender frem. Hold Litermålet skråt og stik stavblænderen helt ned i massen. Tænd for den og blend. Stavblenderens hoved skal hele tiden være under overfladen. Dette skal forhindre at der trækkes luft ned som vil danne en masse luftblobler.
  7. Hæld glazen gennem en fintmasket sigte over i en kande eller beholder med hældetud. Løft beholderen et par gange og sæt den hårdt på bordet, for at få eventuelle luftbobler op til overfladen.
  8. Nu skal glazen afkøle til nøjagtig 32 grader. Dette kan godt tage 1,5 til 2 timer.
  9. Din kage skal glazes på en rist med en bradepande under. Find dette frem.
  10. Når glazen er afkølet tages din moussekage op af fryseren og placeres på risten. Hæld nu glazen langsomt over kagen og sørg for at hele kagen dækkes.

Opskriftens kilde: Opskrift på spejlblank glaze til din kage – Arla.dk

Glazet fødselsdagskage
Dette er en glazet kage jeg lavede til min datters fødselsdag. Den er først overtrukket med en hvid glaze og derefter glaze i pink, lilla og gul.