Ingredienser:
- 3 blade husblas
- 150 g sukker
- 1,25 dl sødmælk
- 30 g glukosesirup
- 150 g hvid chokolade
- Pastafarve
Fremgangsmåde:
Nedenstående forudsætter at du allerede har en moussekage i fryseren. Kagen bør være frosset ned i en silikoneform, da det giver en fuldstændig glat overflade. Dette er en forudsætning for en flot glaze.
- Læg husblassen i blød i 5-10 minutter.
- Hak chokoladen (medmindre det er chokoladeknapper) og kom det i et højt litermål.
- Sukker, sødmælk og glukosesirup bringes i kog i en gryde under omrøring, til sukkeret er helt opløst. Tag derefter gryden af varmen
- Tag husblassen op af vandet. Lad det dryppe af et sekund eller to (må ikke krammes) og put det i gryden, hvor det hurtigt smelter helt.
- Hæld nu grydens indhold i litermålet med chokoladen. Lad blandingen stå 1 minut, til chokoladen er smeltet.
- Find din stavblender frem. Hold Litermålet skråt og stik stavblænderen helt ned i massen. Tænd for den og blend. Stavblenderens hoved skal hele tiden være under overfladen. Dette skal forhindre at der trækkes luft ned som vil danne en masse luftblobler.
- Hæld glazen gennem en fintmasket sigte over i en kande eller beholder med hældetud. Løft beholderen et par gange og sæt den hårdt på bordet, for at få eventuelle luftbobler op til overfladen.
- Nu skal glazen afkøle til nøjagtig 32 grader. Dette kan godt tage 1,5 til 2 timer.
- Din kage skal glazes på en rist med en bradepande under. Find dette frem.
- Når glazen er afkølet tages din moussekage op af fryseren og placeres på risten. Hæld nu glazen langsomt over kagen og sørg for at hele kagen dækkes.
Opskriftens kilde: Opskrift på spejlblank glaze til din kage – Arla.dk