Ingredienser:
1,5 blade husblas
220 g hvid chokolade
1,1 dl piskefløde
1,5 tsk vanillesukker
2,2 dl piskefløde
Bemærk: Portionen passer til en rund kage på 16 cm i diameter hvor det er den eneste mousse der indgår i kagen.
Fremgangsmåde:
- Læg husblassen i blød i koldt vand.
- Smelt den hvide chokolade i en skål over vandbad
- Bland 1,1 dl fløde med vanillesukker. Bring det til kogepunktet i en gryde. Tag gryden af varmen.
- Kram husblassen fri af vand og rør den ud i den varme fløde.
- Hæld nu fløden over chokoladen, mens der røres i midten af skålen med en dejskraber til massen samler sig.
- Pisk 2,2 dl fløde til en blød skum. Vend først lidt af skummet i flødechokoladen og derefter forsigtigt resten.
- Den færdige mousse kan nu benyttes i en kage, dessert eller hvad dit formål er.
F.eks. kan du hælde moussen i en rund silikoneform på 16 cm i diameter. Sæt den i fryseren et par minutter. Herefter trykkes en kagebund (1-2 cm tyk) ned i moussen. Bemærk at kagebunden således skal have en diameter der er mindre end silikoneformen. Dermed er den skjult i den færdige kage, som f.eks. kan overhældes med glaze. Sæt kagen tilbage i fryseren. Du kan nu tage den op og glaze den, dagen før den skal bruges. Opbevares i køleskab til den skal spises.